user

Supervisor Customer ServiceVandaag

2/11/2022


Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Naar een afwisselende baan waarbij geen een dag het zelfde is? Een baan waarbij je een keer met je oog knippert en je werkdag alweer voorbij gevlogen is?  Lees dan zeker verder! 

Voor een opdrachtgever in de regio Eindhoven zijn we op zoek naar een Supervisor Customer Service. Voor deze functie is het echt een must dat je je succesvol hebt bewezen als teamleider. En beschikt over een sterke persoonlijkheid en sociale skills. Je komt te werken in een dynamische, energiek, middelgroot team. 

In de functie van Supervisor Customer Service bekleed je een essentiele rol binnen de organisatie waarbij de  focus ligt op interne en externe klantrelaties, klanttevredenheid, het behalen van de team resulaten en het coachen van het zelfsturende team. Je signaleert afwijkingen en acteert hier tijdig op. Je onderhoudt contacten met de grotere klanten en werkt nauw samen met het operationele team om een verdere succesvolle groei te kunnen realiseren. Het betreft een functie waarbij je enerzijds met je voeten in de klei staat maar op de juiste momenten ook je leidinggevende vaardigheden weet in te zetten. Het is daarom van belang dat je flexibel bent ingesteld en de juiste prioriteiten weet te stellen.  

Waar kom je te werken als Supervisor Customer Service?

Je rapporteert aan de Customer Service Manager die verantwoordelijk is voor de betreffende klant. Als onderdeel van de vestiging in Eindhoven kom je te werken in een uitdagende en dynamische omgeving, waar geen dag hetzelfde is! Ondersteuning kun je vinden bij je leidinggevende, maar dat kan ook bij collega-begeleiders. De klant, voor wie jij de service gaat verlenen, is gespecialiseerd in mining-oplossingen en leveringen aan bedrijven over de hele wereld.

Bij onze opdrachtgever is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en ambities. Zij bieden volop doorgroeimogelijkheden en denken in kansen. Als je het goed doet, kun je bij hen grote stappen maken.

Wat neem jij mee als Supervisor Customer Service?
Het betreft een functie op HBO-niveau waarbij het belangrijk is dat je over minimaal 3 jaar leidinggevende ervaring beschikt in een soortgelijke functie als Teamleider met klantencontacten. Bij voorkeur in een logistieke werkomgeving maar dat is geen vereiste. Je dient echter wel te beschikken over goede management vaardigheden, uitstekende beheersing van de Engelse taal en ervaring hebt met MS Office.  Vanwege de dagelijkse hectiek op de afdeling kan de functie enkel fulltime worden vervul.

Wat bieden wij jou als Supervisor Customer Service 

  • Een marktconform bruto salaris tussen €2526 en € 3568 per maand
  • Overwerk gecompenseerd in tijd of geld
  • Reiskostenvergoeding
  • Pensioenregeling
  • Bedrijfslaptop en telefoon
  • 25 vakantiedagen + 5 ADV indien voltijd en 8 % vakantiebijslag
  • Een jaarcontract met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd

LEER FLEXIBILITY KENNEN!

Wie werkt met Flexibility, weet: wij zijn energiek, optimistisch en enorm gedreven om het vandaag beter te doen dan gisteren. #omdathetwerkt. We zijn fan van kennis delen en eerlijk werken. We hebben onwijs veel plezier in wat we doen. Kom eens een keer bij ons langs, dan ervaar je dit direct...

BLIJF OP DE HOOGTE!

LinkedIn Zakelijk  Linkedin Contactpersoon