user

Medewerker KlantenserviceVandaag

23/03/2023


In de functie van Medewerker Klantenservice krijg je te maken met vragen over life-events, zoals trouwen, scheiden en overlijden. Het zijn altijd vragen over momenten die grote impact hebben op het leven van mensen. En die gevolgen kunnen hebben voor hun pensioenopbouw. Je krijgt dus veel vragen over die gevolgen voor het pensioen.

Als Medewerker Klantenservice heb je contact met werkgevers, deelnemers aan een pensioenfonds en de pensioenfondsen zelf. Ook kan het voorkomen dat je contact hebt met deurwaarders. Je krijgt dus te maken met veel uiteenlopende vragen.

Het is een baan met veel dynamiek. Daarbij is het in het begin van het jaar altijd drukker op de afdeling: er komen dan namelijk veel vragen binnen over de nieuwe pensioenpolis die steeds op 1 januari ingaat.

In het kort komt het op onderstaande werkzaamheden neer:

  • Klanten (deelnemers en werkgevers) telefonisch en per chat te woord staan;
  • Goed luisteren, de behoefte van klanten herkennen;
  • Op basis daarvan informatie delen of wijzigingen voorstellen;
  • Wijzigingen die uit de gesprekken voortkomen administratief verwerken.

De werktijden
In deze functie kun je tussen de 24-32 uur per week werken. De werktijden zijn van maandag t/m vrijdag van 08:30 – 17:00 uur. Na een inwerkperiode van twee weken bestaat de mogelijkheid om ook thuis te werken.

Wat bieden we?
Je begint met een uitzendcontract, maar wordt na 780 uur overgenomen door AZL.

  • Salaris tussen €2.100 en  €2.700 bruto per maand op basis van 40 uur;
  • 6,15% bovenop je salaris gedurende de uitzendperiode (als compensatie voor 16 ADV-dagen).

Doorgroeien binnen AZL
Er zijn binnen AZL ruime mogelijkheden om je te ontwikkelen. Je gaat dan eerst de basis pensioenopleiding (SPO) volgen. Je start met deze opleiding als je na de eerste periode rechtstreeks in dienst komt bij AZL.

Wie ben jij?
We zoeken kandidaten met empathisch vermogen, weerbaarheid en wendbaarheid.

  • Minimaal een afgeronde MBO4-opleiding;
  • Je beschikt over cijfermatig inzicht;
  • Je beheerst de Nederlandse taal goed in woord en geschrift;
  • Je beschikt over inlevingsvermogen.

Waar ga je werken?
AZL is een pensioenuitvoerder en onderdeel van Nationale Nederlanden. De organisatie heeft vestigingen in Heerlen en Utrecht. AZL verzorgt de administratie van ruim 50  pensioenfondsen met bijna 1,5 miljoen deelnemers. In Heerlen werken ruim 500 toekomstige collega’s. Mensen die betrokken zijn bij de pensioenfondsen waar zij voor werken. Er zijn evenveel mannen als vrouwen op de werkvloer in Heerlen. De medewerkersbetrokkenheid krijgt momenteel een 7,7 van de medewerkers!

De sollicitatieprocedure
Na je sollicitatie voer je het eerste gesprek met Luuk Bouwhuis (recruiter bij Flexibility Limburg). Dat kan live of via Teams. Daarna heb je bij AZL een gesprek met een HR-officer en de Teamleider. In dat gesprek wordt de STAR-methode ingezet. Verloopt dat gesprek goed, dan heb je een nieuwe baan!

Meer informatie?
Ben je benieuwd naar onze werkwijze of wil je meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Luuk Bouwhuis (recruiter) op 046-2077010. Je kunt Luuk ook een e-mail sturen: luuk.bouwhuis@flexibility.nl.