user

Medewerker BackofficeVandaag

1/11/2022


In de functie van Medewerker Backoffice voer je alle veranderingen door die plaats kunnen vinden voor de deelnemers van verschillende pensioenfondsen. Denk hierbij aan het verwerken van huwelijks- of scheidingsmutaties, verwerken van waardeoverdrachten en het registreren van nieuwe klanten. Daarnaast behandel je specialistische vragen die de klantenservice niet kan beantwoorden per mail. Hier wordt je natuurlijk uitgebreid op ingewerkt.

In het kort komt het op onderstaande werkzaamheden neer:
  • Het verwerken van betaalformulieren met definitieve keuzes van deelnemers;
  • Het registreren van mutaties die ontstaan na bijvoorbeeld huwelijk of echtscheiding;
  • Invoeren van pensioenbetalingen;
  • Overige administratieve werkzaamheden.
De werktijden
In deze functie kun je tussen de 32-40 uur per week werken. De werktijden zijn van maandag t/m vrijdag van 08:30 – 17:00 uur. Na een inwerkperiode van twee weken bestaat de mogelijkheid om ook thuis te werken.

Wat bieden we?
Je begint met een uitzendcontract, maar wordt na 780 uur overgenomen door AZL.
  • Salaris tussen €2.100 en  €2.500 bruto per maand op basis van 40 uur;
  • 6,15% bovenop je salaris gedurende de uitzendperiode (als compensatie voor 16 ADV-dagen).
Doorgroeien binnen AZL
Er zijn binnen AZL ruime mogelijkheden om je te ontwikkelen. Je gaat dan eerst de basis pensioenopleiding (SPO) volgen. Je start met deze opleiding als je na de eerste periode rechtstreeks in dienst komt bij AZL.

Wie ben jij?
We zoeken kandidaten die nauwkeurig en administratief sterk zijn.
  • Minimaal een afgeronde MBO4-opleiding;
  • Je beschikt over cijfermatig inzicht;
  • Je beheerst de Nederlandse taal goed in woord en geschrift;
  • Je hebt relevante ervaring in een financiële, juridische of administratieve omgeving.
Waar ga je werken?
AZL is een pensioenuitvoerder en onderdeel van Nationale Nederlanden. De organisatie heeft vestigingen in Heerlen en Utrecht. AZL verzorgt de administratie van ruim 50  pensioenfondsen met bijna 1,5 miljoen deelnemers. In Heerlen werken ruim 500 toekomstige collega’s. Mensen die betrokken zijn bij de pensioenfondsen waar zij voor werken. Er zijn evenveel mannen als vrouwen op de werkvloer in Heerlen. De medewerkersbetrokkenheid krijgt momenteel een 7,7 van de medewerkers!

De sollicitatieprocedure
Na je sollicitatie voer je het eerste gesprek met Luuk Bouwhuis (recruiter bij Flexibility Limburg). Dat kan live of via Teams. Daarna heb je bij AZL een gesprek met een HR-officer en de Teamleider. In dat gesprek wordt de STAR-methode ingezet. Verloopt dat gesprek goed, dan heb je een nieuwe baan!

Meer informatie?
Ben je benieuwd naar onze werkwijze of wil je meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Luuk Bouwhuis (recruiter) op 046-2077010. Je kunt Luuk ook een e-mail sturen: luuk.bouwhuis@flexibility.nl.