user

KYC Analist Medior en Senior CLCS & Sanctions Regio UtrechtVandaag

19/09/2022

Stel je eens voor,dat jij bepaalt of een net niet-beursgenoteerd bedrijf wel of geen klant wordt. En dat je daarvoor een uniek opleidingstraject volgt waarin je van begin af aan echte dossiers uitpluist, van a tot z. Dit alles gericht op een aantoonbare vermindering van de financieel-economische criminaliteit in Nederland en daarbuiten. Met jou erbij als KYC CDD Analist CLCS & Sanctions maken we dit samen mogelijk. Zeker als jij jouw expertise inbrengt waarmee je complexe bedrijfsstructuren ontrafelt, transacties onderzoekt, de herkomst van vermogen blootlegt en risicofactoren in kaart brengt.


Werken voor Flexibility Banking

Flexibility Banking heeft jarenlange ervaring in de banking sector en door een uitgebreid netwerk in de markt zoeken we voor jou bij een van onze opdrachtgevers de perfecte baan! Als Interim Banking Professional bij Flexibility Banking doe je op één van de afdelingen van systeem- of specialistenbanken belangrijk werk. Als Interim Banking Professional ondersteun je de vaste teams, waarin jij het verschil kunt maken voor je collega’s en je opdrachtgever.


Opdracht:

Deze bank is één van de grootste financiële instellingen ter wereld en tegelijkertijd zeer betrokken op lokaal niveau. Je komt te werken op de afdeling Complex Legal and Corporate Structures & Sanctions (CLCS & Sanctions). De vaste klanten en prospects die onze acht analistenteams onderzoeken hebben een mogelijk sanctierisico, een zeer complexe organisatiestructuur en een hoog structuurrisico door betrokkenheid van trustpartijen en private equity. Daarnaast fungeren wij ook als kenniscentrum voor andere functies binnen de organisatie.

Binnen het team Complex Legal and Corporate Structures (CLCS) analyseer en geef je als Analist advies over (groot)zakelijke klanten met complexe organisatiestructuren en hoge risico’s, en beoordeel je klantsignalen.

Onderdelen van het onderzoek naar KYC-risico’s zijn: onderzoek op transacties en geldstromen, onderzoek naar de herkomst van vermogen en het in beeld brengen van zeggenschap, eigendom en UBO’s. Je bent als analist regievoerder op jouw dossiers, vanaf inventarisatie tot en met het advies. Je onderzoekt alle facetten binnen het CLCS domein, je bent breed inzetbaar en houdt regie in de samenwerking met andere afdelingen.

Jouw Profiel

Dat klantgerichtheid, ijzersterke communicatieve vaardigheden, een zeer flexibele instelling en analytisch vermogen onmisbaar zijn voor deze functie KYC CDD Analist CLCS & Sanctions is logisch. Daarnaast beschik je over:

  • een studie als Rechten, Criminologie, Economie of Fiscaal Recht op minimaal bachelor niveau;
  • minimaal 5 jaar KYC CDD ervaring als analist bij een gerenommeerde Nederlandse bank;
  • kennis van complexe organisatiestructuren;
  • kennis van geografische en/of sanctie risico’s;
  • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (mondeling en schriftelijk).

Arbeidsvoorwaarden

Tijdelijk detacheringsopdracht, waarbij je in loondienst komt bij Flexibility. We bieden je een marktconform salaris voor deze functie.

Naast een contract biedt Flexibility Banking goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden, zoals:

  • Een 36-urige werkweek
  • Salaris conform CAO o.b.v ervaring
  • Vergoeding reiskosten
  • Vakantiedagen (22,5) en vakantiegeld (8,33%)
  • Opleiding en doorgroeimogelijkheden

Ben jij degene die de organisatie kan versterken als KYC Analist  en wil je graag starten in deze interimfunctie mail dan je CV naar banking@flexibillity.nl of neem contact op met René Bartelen (06-14649775)