user

Digital / Online marketeerVandaag

4/11/2022


Als Digital Marketeer bij onze opdrachtgever ben je medeverantwoordelijk voor een breed palet van online marketingwerkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het opzetten van succesvolle SEA campagnes, scoren met optimale SEO teksten en in onze webshop de CRO kansen zien en grijpen. Je wil graag weten hoe onze e-mails presteren, optimaliseert deze graag en snapt dat we de kansen via marketplaces niet onbenut moeten laten. Kortom, geen dag is voor jou hetzelfde!

In deze functie ben je samen met je collega’s van de afdeling Marketing verantwoordelijk voor de uitvoering van de online marketingactiviteiten bij de opdrachtgever. Je werkt samen op gestructureerde wijze aan ons online succes, waarbij je zowel de vindbaarheid als conversie optimaliseert van de diverse webshops van onze opdrachtgever.

 

Wat ga je voor ons doen?

Je werkzaamheden zijn divers en omvatten het gehele gebied van online marketing. Het biedt daarmee uitstekende groeimogelijkheden om je eventueel verder te specialiseren op allerlei online expertises zoals SEO, SEA, marketing automation, content(strategie), e-mail(campagnes) of CRO. 

 

Wat wordt er van jou verwacht?
 • Je hebt een afgeronde opleiding op het gebied van (online) marketing of commercie;
 • je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring; 
 • je steekt graag de handen uit de mouwen en wordt blij van online succes;
 • je communicatieve vaardigheden in het Nederlands zijn goed. Engels en/of Duits is een pré;
 • je hebt een positieve en flexibele instelling. Je kunt prima werken met deadlines en van ad-hoc werken raak je niet in paniek;
 • gedrevenheid en passie om een succesvol familiebedrijf verder uit te bouwen tot online marktleider in banden!

 

Wat je van je werkgever verwachten?
 • Een fulltimebaan in een positieve en energieke werkomgeving;
 • marktconform salaris, goede secundaire arbeidsvoorwaarden en een goede pensioenregeling;
 • een enorm goede werksfeer met gezellige teamactiviteiten;
 • de leukste collega’s, die hun werk ook nog eens echt leuk vinden;
 • volop mogelijkheden om door te ontwikkelen bij de snelst groeiende online bandengroothandel van Europa.

 

Beschrijving van een werkdag

Met een kop koffie kruip je achter je computer. Als eerste check je in Google Analytics de performance van onze e-commerce campagnes. Die vallen niet tegen! Hoe zit het met de posities van onze focus keywords in onze belangrijkste landen? De zoekwoorden waar je je de afgelopen weken op hebt gericht naderen de top 3. Je ziet de geschatte zoekvolumes erachter staan en bedenkt hoe lekker het is om die volumes ook mee te pakken. Met je naaste collega’s spreek je af om via Teams een plan te bedenken om deze zoekwoorden een extra online boost te geven.


In je mailbox vind je een Google-alert over een nieuwe wetgeving voor banden in Duitsland. Je ziet dit direct als een commerciële - en online kans voor je werkgever en besluit snel te overleggen met de content marketeer. Op haar aanwijzingen maak je een eerste opzet voor een contentartikel. Al snel heb je akkoord voor plaatsing en staat je artikel online. Laat die leads maar komen!


In het werkoverleg met je collega’s worden de afrondingen besproken voor de lancering van een nieuwe functionaliteit in de webshop. De snelle groei van de organisatie zorgt voor een energiek overleg met veel creativiteit. Jij mag het zoekwoordonderzoek gaan uitvoeren!


Tot slot kruip je in de pen voor een blog over een nieuwe landbouwband. Het concept verstuur je naar je leidinggevende voor akkoord en plaatsing bij een van de online partners. Door de inzet van blogs, geschreven voor de eindgebruikers, bereik je de doelgroep van deze nieuwe landbouwband.
Je werkdag zit erop en je stapt met een voldaan gevoel op je fiets. Morgen staan er andere taken op de planning, dát maakt je baan zo leuk!